сряда, 4 септември 2024 г.

Новият Nissan Armada / Patrol е за тези, които не се страхуват да бъдат забелязани


Новото поколение на Nissan Armada / Patrolне е просто още един голям американски джип. Той е титан, който може да те отведе навсякъде и да направи всичко. Първото нещо, което прави впечатление, когато видиш Armada, е неговият размер. Това е един огромен автомобил, който сякаш е излязъл от някой холивудски филм. Дизайнът му е еволюционен, типично американски – груб, здрав и с леко квадратни форми, запазвайки японските корени. Предната част е доминирана от огромната радиаторна решетка, която придава на автомобила самоуверен и агресивен вид. Предните LED светлини са големи разположени вертикално, а задните светлини са свързани с една непрекъсната LED светлина. 


Интериорът е просторен и до някъде заимстван от своят братовчед Infiniti QX80 и може да побере комфортно до осем човека. Материалите са с добро качество, а седалките са меки и удобни. Пред водача е позициониран голям цифров панел с два 12.3 или 14.3-инчови дисплея, съответно за инструментариума и инфо-развлекателната система. Седалките се предлагат в конфигурация 2+2+3 или 2+3+3, като при всички случаи предните са оборудвани с ел. задвижване и отопление. Срещу доплащане клиентите могат да получат функция за масаж и вентилация, дори и за вторият ред седалки, ако той е оборудван със самостоятелни кресла. В списъкът с опции влизат - панорамният покрив и висококачествената озвучителна система от Klipsch с 12 високоговорителя. Серийно на борда място намира пакета от асистенти ProPILOT или ProPILOT 1.1, а срещу доплащане моделът може да бъде оборудван и с ProPILOT 2.1 и Sfety Shield 360, който позволява автономно шофиране от ниво 2+. 

По подобие на QX80, под капака на новата Armada място намира V6-цилиндровият, 3.5 литров би-турбо мотор, който тук развива  мощност от 431 к.с. Той е куплиран серийно с новата 9-степенна, автоматична трансмисия задвижваща задните или четирите колела в зависимост от предпочитанията на клиента., което позволява на автомобила да се движи уверено както по асфалт, така и извън пътя. Разходът на гориво не е неговата силна страна, но това едва ли е основният приоритет на купувачите на такъв автомобил. за тези които искат по-голяма проходимост марката е подготвила версията Pro-4X, която разполага с нов дизайн на броните, въздушно окачване с възможност за промяна на клиренса  и диференциал с електронно заключване. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар