понеделник, 19 август 2024 г.

Легендарният GMC Yucon с изцяло нов облик

 

Американската компания за втори път обновява своят флагмански SUV модел GMC Yukon. Не е тайна, че Yukon е име което от години е синоним на мощ, комфорт и надеждност в света на SUV-тата. С последната си актуализация, този американски гигант отново поставя нови стандарти в своя клас, предлагайки съчетание от модерен дизайн, усъвършенствани технологии и впечатляваща производителност. Външният вид на обновеният GMC Yukon е еволюция на класическия дизайн, който запазва отличителните черти на модела, като същевременно добавя модерните елементи от последните модели на марката. Масивната решетка, големите фарове и мощните линии създават впечатляващо присъствие на пътя. Новата пиано лак радиаторна решетка и С-образните LED светлини подчертават луксозния характер на автомобила. Задната част също е претърпяла промени, като новите стопове и преработената врата на багажника придават по-модерен вид. Опционалният пакет AT4X добавя още по-агресивен дизайн с по-големи джанти, уникални брони и специални детайли.

Това което прави най-голяма впечатление в обновеният модел обаче е интериорът. Той е истинско произведение на изкуството. Висококачествените материали, като кожа и дърво, създават атмосфера на лукс и комфорт. Големият вертикално разположен 16.8-инчов централен дисплей с висока резолюция служи като контролен център за всички функции на автомобила, включително инфотейнмънт системата, навигацията и настройките на автомобила. Новият Yukon е винаги свързан с интернет, което позволява на водачите да използват различни приложения и услуги, като например стрийминг на музика, навигация в реално време и дистанционно управление на автомобила. Пред водача място намира 11-инчов цифров инструментален панел с възможност за смяна на интерфейса. Седалките са с нов дизайн и  предлагат отлична странична опора. Опционалният пакет Denali Ultimate добавя още повече лукс с масажиращи се седалки, аудио система с висока мощност и панорамен стъклен покрив, а возещите се на втория ред седалки разполагат с 8-инчов сензорен екран за контрол на четиризоновият климатик, панорамният покри и озвучителната система от Bosse с 22 високоговорителя. 

За разлика от своят братовчед - Cadillac Escalade, обновеният Yucon не се отказва от дизеловият агрегат, ами дори напротив. Под капака място ще намира модернизирана версия на 3.0 литровият - Duramax с мощност 309 к.с. Бензиновите версии продължават да разчитат на познатите V8-цилиндрови мотори с работен обем от 5.3 и 6.2 - литра и мощност съответно от 360 и 426 к.с. Всички двигатели са съчетани с модерната 10-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към задните или всички колела в зависимост от версията. За любителите на офроуд приключения, GMC предлага пакета - AT4X, който включва специално настроено адаптивно окачване, заключващи диференциали и по-висок просвет. Това превръща Yukon в истински луксозен офроуд боец, способен да се справи с най-трудните терени. 

Обновеният GMC Yukon е оборудван с най-съвременните системи за сигурност и комфорт  и разширен пакет от асистенти подпомагащи шофирането. Сред таях са системата за нощно виждане с термично откриване на хора и животни и системата за автономно шофиране Super Cruise, която вече работи и когато към автомобилът е прикачено ремарке. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар