сряда, 5 юни 2024 г.

Lada Iskra ще бъде налична в Русия от началото на 2025г.

 

След неуспеха с опита на китайците да предлагат Bestun T77, като Lada X-Cross 5 сега руснаците представят изцяло свой модел под името Iskra. Неговата разработка е започнала преди близо 5 години и за това не е изненада, че новият руски седан е основан върху CMF-B платформата на Renault и реално той е руската версия на Dacia Logan. Дизайна разбира се е съобразен с този на моделната линия на Lada, но до голяма степен е еволюирал. За сега Lada Iskra ще се предлага само като седан, а в по-късен етап марката е готова да предложи и комби версия специално разработена за руската марка. 

Под капака на новата Lada Iskra място намира 1.6 литровият, бензинов мотор с мощност 90 к.с., куплиран с 5-степенна, механична трансмисия, както и неговата версия с 16 клапана и мощност 109 к.с., който ще се предлага с 6-степенна, механична или CVT трансмисия. 

Интериора разполага с аналогови инструменти пред водача, а срещу доплащане е налична и мултимедийна система с  8-инчов дисплей, както и климатик. Серийно моделът се предлага с 4 въздушни възглавници, ел. пакет, кожен волан и възможност за реглаж на предните фарове от таблото. За сега цени не се споменават, но става ясно, производството на Lada Iskra ще стартира през януари 2025 година. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар