петък, 29 декември 2023 г.

Yuanhang H8 с цена от 49 200$

 Китайската премиум марка Yuanhang представя своят втори модел в рамките на една година, който обаче ще бъде наличен на местния пазар от началото на следващата година заедно с още два електрически модела, чиито предпроизводствени версии видяхме преди една година (Dayun Group представя премиум марка с името Yuanhang).  Новият електрически SUV носи обозначението Н8 и е основан върху BHD платформа с 800-волтова архитектура от фастбека Yuanhang Y6, разработена с помощта на Bosch и Huawei. 

С дължина от 5.23 метра и междуосие от 3.13 метра, триредовият ултра-луксозен SUV е позициониран като флагмански модел на марката с място за 6 човека в конфигурация 2+2+2 места. Интериора е идентичен с този на фастбек версията с 12.3-инчов дисплей за инструменталният панел пред водача и 17.4-инчов вертикално разположен тъчскрийн дисплей за инфо-развлекателната система с гласов контрол и изкуствен интелект. Пакета от асистенти на борда дава възможност за автономно шофиране от ниво 2+, а срещу доплащане ще бъде налична и автономна система за шофиране с лидар технология и трето нива на автономия. Срещу доплащане за модела са предвидени: 70-инчов HUD дисплей, амбиентно осветление с 256 цвята, панорамен покрив, лицево разпознаване на шофьора и др. При всички случаи втория ред седалки идва с индивидуални кресла оборудвани с масажна и вентилираща функция и възможност за наклон на облегалката до 145 градуса. 

Базовата версия на Yuanhang H8 ще разчита на един електромотор задвижващ задните колела с мощност от 340 к.с. За нея са предвидени трикомпонентни батерии с капацитет от 88.4 или 100 кВтч., които осигуряват автономия между 610 и 700 км. Двумоторните версии със задвижване на четирите колела са налични с мощност от 680 или 707 к.с. Те от своя страна обаче освен със споменатите батерии ще могат да се поръчат с тягова батерия с капацитет от 150 кВтч., която осигурява автономия до 950 км. Благодарение на 800-волтовата архитектура зареждането на батериите от 20 до 80%, става в рамките на 30 минути. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар