вторник, 12 декември 2023 г.

Фейслифт за Nissan Note


Три години след премиерата на третото поколение Nissan Note, японците освежават най-продаваният електрифициран модел в страната на изгряващото слънце. годишно в Япония, близо 100 000 души избират този модел и сега марката се опитва да задържи интереса към него с актуализации в дизайна на модела, които според нас обаче му придават по-евтино и невзрачно излъчване. Предната част се сдоби в с новата безрамкова V-motion радиаторна решетка с интегрирани LED светлини, което е довело и до промяната в дизайна на бронята. В задната част също наблюдаваме нов дизайн на бронята с интегрирани вертикални светло отразители. 

В интериора промени няма, но се съобщава за по-богато оборудване с интелигентно безключов достъп до автомобила които се отключват и заключват автоматично при приближаването или отдалечаването на собственика, ако разбира се ключът е в него. На лице са и нови декоративни елементи издържани в мизухики стил с произволни ивици. Новост е двуредовото организиране на вътрешното пространство на жабката, което позволява по-добро усвояване на вътрешното пространство. Серийно предлаганият 7-инчов цифров инструментален панел пред водача и 9-инчовата мултимедийна система остават без промяна. 

Под капака обновеният Nissan Note не предлага нищо ново. Там продължава да намира място познатият 1.2 литров бензинов мотор с мощност 82 к.с., който има ролята на генератор, но все пак е свързан с трансмисията с интегриран електромотор с мощност 116 к.с. и в случай на нужда задвижва в тандем предните колела. налична и 4WD версия с втори електромотор позициониран на задния мост с мощност 68 к.с. и задвижващ съответно задните колела. Всички тези промени са довели и до леко увеличаване на цените, които в вече стартират от 2 299 000 йени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар