вторник, 12 декември 2023 г.

Mercedes -AMG SL63 S E Perfomance разполага с 816 к.с. и PHEV технология


Обещаната върхова версия на Mercedes-AMG SL (R232), бе представена късно снощи и въпреки електрификацията неминуемо ще зарадва феновете на марката с наличието на V8-цилиндровият туин турбо агрегат, който в случая е комбиниран с PHEV хибридната технология, която идва директно от Mercedes-AMG GT63 S E Perfomance. Това означава, че Mercedes-AMG SL63 S E Perfomance разполага с мощност над 800 к.с., задвижване на четирите колела и възможност за движение в изцяло електрически режим. Същата технология ще бъде налична и за Mercedes-AMG GT, но за нея ще трябва да изчакаме поне още една година. 

Споменатия - 4.0 литров мотор е преработен подобаващо и вече разполага с 612 к.с., като работи в комбинация с електромотор позициониран на задния мост с мощност 204 к.с. Общата мощност доставяна към колелата е 816 к.с., които са достатъчни да ускорят модела до 100 км/ч. за 2.5 секунди. Максималната скорост обявена от производителя на тежащият над 2.1 тона роудстър е 317 км/ч. Plug-in хибридната система е оборудвана с малка тягова батерия с капацитет от 6.1 кВтч., която пък е достатъчна за изминаването до 13 км. в изцяло електрически режим. На разположение е и регенерираща спирачна система, която позволява управлението да се извършва с един педал за което е нужно известно привикване от страна на водачите. 

Интериора е останал без промяна и е издържан в типичният AMG стил със спортни седалки и характерни графики на MBUX медийната система. Чрез нея водачът може да избира осем режима на движение: Electric, Comfort, Battery Hold, Smoothness, Sport, Sport Plus, Rsce и Individual. Цените не се съобщават, но при всички случай за да притежавате тази версия ще трябва да се разделите с минимум 180 000 евро. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар