вторник, 12 декември 2023 г.

Porsche представи официално интериора на Macan EV заедно с технически подробности за модела

 Малко преди да бъде представена  електрическото Porsche Macan, което първоначално ще бъде налично на пазара успоредно с конвенционалната версия от началото на 2024 година, марката официално представи неговият  интериор.

От снимките става ясно, че архитектурата на таблото е запазена, но в унисон с последно представените модели на марката Cayenne и Panamera,  той разполага с най-новите технологии и наличие на три екрана плюс опционален HUD дисплей с добавена реалност, който превръща предното стъкло в четвърти екран с размер от 87-инча. Пред водача място намира извит 12.6-инчов цифров информационен панел, а централно разположеният 10.9-инчов дисплей за инфо-развлекателната система с гласов контрол е възможно да се комбинира с опционален Full HD екран за пасажера със същите размери, който позволява и видео стрийминг по време на движение. Операционната система вече е базирана на Android с безжична актуализация. Централната конзола прави впечатление с новият си по-изчистен дизайн, липсата на скоростен лост и интегриран комбиниран панел със сензорни и физически бутони, чрез който се управляват функциите на климатичната инсталация. 

Успоредно с представянето на интериора, производителят сподели и някои подробности относно механиката на Porsche Macan EV. Става ясно, че моделът ще се основава върху новата РРЕ платформа на концерна VAG с 400 или 800-волтова архитектура, която дава възможност за изграждане на широка гама модели с един или два електромотора и различни нива на производителност. Първоначално Macan EV ще бъде наличен с два синхронни електромотора с обща мощност от 612 к.с. и тягова литиево-йонна батерия с капацитет от 100 кВтч., изградена от 15 никел-манганови-кобалтови клетки, които могат да бъдат заредени от 10 до 80% в рамките на 22 минути. Серийно моделът ще разполага с регенерираща спирачна система и завиващ заден мост, а трансмисията при всички случаи ще бъде двустепенна едноскоростна. Не по-рано от 2025 година ще бъде налична и версия с един електромотор, чиито параметри все още остават в тайна. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар