сряда, 13 декември 2023 г.

Фейслифт версията на Genesis G80 губи дизеловият агрегат, но печели 48-волтова лека хибридна технология

 Очевидно Genesis G80 преполовява своят жизнен цикъл и корейците бързат да представят неговата фейслифт версия, която ще бъде налична на пазара от началото на следващата година. Визуалните промени са по-скоро символични, но въпреки това открояват обновената версия с новият дизайн на броните и ревизираната радиаторна решетка. 

Повече внимание е обърнато на интериора, който всъщност е изцяло нов. Той ни посреща с 27-инчов цифров OLED панел, който комбинира цифровият панел и инфо-развлекателната система, който идва директно от обновеният Genesis GV80. Новият волан също е познат от обновеното семейство на SUV моделът заедно с контролния панел за климатичната инсталация. Централната конзола между седалките също е променена. Съобщава се още за подобрена шумоизолация, наличие на подобрен пакет от асистенти подпомагащи шофирането, нова тапицерия с увеличен набор от разцветки. Новото адаптивно окачване със сканираща пътното платно камера ще бъде налична и тук.

По отношение на задвижването, то там не трябва да очакваме промени. Genesis G80 ще продължава да се предлага с 4 и 6-цилиндровите бензинови агрегати задвижващи задните или четирите колела, като най-вероятно дизеловата версия ще отпадне от гамата на модела.  Електрически задвижваната модификация Genesis G80 EV с два електромотора и мощност от 369 к.с. ще остане в гамата на модела, а източници близки до марката съобщават и за модификация с 48-волтова лека хибридна система и мощност от 415 к.с.  



Няма коментари:

Публикуване на коментар