вторник, 20 юли 2021 г.

Porsche Macan с леки козметични промени, по-мощни агрегати и с близо 20%, по-високи цени

Тъй като следващото поколение на Porsche Macan ще бъде изцяло електрическо задвижвано и ще е построено върху изцяло нова платформа, немската марка актуализира за втори път своя компактен SUV. Промените по модела са леки. Външно предлаганият от 2013 година модел, се е сдобил с нови брони и актуализирани светлини. Цветовата гама е обогатена с нови цветове, а дизайна на джантите е променен. 


За задвижване обновеното Porsche Macan ще продължава да разчита на 2.0 литровият, турбо бензинов мотор с увеличена на 265 к.с. мощност. В средата на гамата се позиционира - 3.0 литровият, турбо мотор чиято мощност също е увеличена и сега възлиза на 380 к.с. Версията GTS, за момента ще бъде най-мощната, преди да бъде представена версията Turbo. Тя разполага с би-турбо версия на 2.9 литровият мотор, чиято мощност е увеличена с цели 60 к.с. и сега възлиза на 440 к.с., колкото е и мощността на сегашната турбо версия, което ни кара да мислим, че обновеното Macan Turbo ще разполага с близо 500 к.с. При всички случаи скоростната кутия е 7-степенната - PDK, предаваща движението към четирите колела. Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч., на различните версии варира между 6.2 и 4.3 секунди, а максималната скорост от 232 до 272 км/ч. 


В интериора промените са съвсем леки. там виждаме нова централна конзола между предните седалки с изцяло сензорни бутони. Серийно за всички версии е наличен 10.9-инчовия дисплей за най-новата версия на инфотайнмънт системата. Системата за подпомагане на шофирането, която се предлага серийно е подсилена с асистент за поддържане лентата на движение и сензори за паркиране в предната и задната част. Неразбираем е факта, че марката иска доплащане за адаптивният автопилот и сензорите за обекти в сляпата зона на водача и системата за разпознаване на пътните знаци, които се предлагат серийно за автомобили далеч под цената на Macan. В Германия базовата базовата версия на обновеното Porsche Macan, започва от 62 917 евро, което е с надхвърля 10 000 евро от цената на настоящият модел и скача до 88 264 евро, което е пък цели 22 000 евро повече от настоящото GTS. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар