петък, 15 декември 2023 г.

Kia Sonet с фейслифт

 Фейслифт версията на компактния кросоувър Kia Sonet, бе представена официално в Индия, като нейните продажби трябва да започнат в началото на следващата година. Както до сега освен в Индия, моделът ще продължава да се предлага на пазарите в Близкия изток, Азия и Латинска Америка. Визуалните промени са видими от пръв поглед и обхващат както предната, така и задната част. Погледнат отпред веднага се откроява ревизираната броня и радиаторна решетка, както и новите LED светлини с характерен светлинен подпис и добавена вертикална секция. Погледнат отзад  веднага забелязваме новия дизайн на светлините, които също са приели вертикално разположение и са допълнени от хоризонтална LED лента, която ги свързва. Джантите също са с нов дизайн, а цветовата гама е допълнена с два нови цвята. 

Интериора може да се похвали с нова мултимедийна система с 10.2-инчов дисплей и цифров инструментален панел пред водача със същият размер. Оборудването е станало по-богато като серийно вече е налично амбиентно осветление, пакет камери с обзор 360 градуса, сензор за обекти в сляпата зона на водача пълен ел. пакет и ел. задна врата. Наличен за модела е пакет от асистенти подпомагащи шофирането, чиято бройка може да достигне до 15. 

Под капака на обновената Kia Sonet, място ще продължават да намират познатите бензин и дизелови агрегати. Базовата версия разчита на атмосферния - 1.2 литров мотор с мощност 83 к.с., куплиран с 5-степенна, механична трансмисия. Над него е позициониран 1.0 литровият, 3-цилиндров, турбо агрегат с мощност 120 к.с., който ще се предлага с 6-степенна, автоматична или 7-степенна, двудискова трансмисия. Дизеловият агрегат е с работен обем от 1.5 литра и мощност 116 к.с., за който е предвидена 6-степенна, механична или 6-степенна, автоматична скоростна кутия. При всички случаи задвижващи са само предните колела.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар