сряда, 1 ноември 2023 г.

Proton S70 поставя нови стандарти при седаните на малайзийският производител благодарение на Geely


След като Geely придоби 49.9%, от малайзийската компания, Proton започна да налага бърз ребадж инженеринг за своите модели, които са клонинги от моделната гама на китайската марка. След Proton X70X50 и X90, сега марката представя четвърти модел който в случая е базиран на новото поколение Geely Emgrand. По всичко личи, че новият седан ще замени  Proton Persona, като ще предлага значително по-модерна техника и простор. Дизайна на Proton S70 е идентичен с този на китайският седан, а разликите се свеждат до леко промененият дизайн на радиаторната решетка, новите емблеми и други дребни детайли. 

С дължина от 4.63 метра, S70 е базиран върху BMA платформата на Geely с предно окачване от типа Макферсон и задна торсионна. Под капака място намира 1.5 литров, турбо бензинов мотор с директно впръскване на горивото и  мощност от 150 к.с. Той е куплиран серийно с двудискова, 7-степенна трансмисия задвижваща предните колела. 

Интериора е модерен с опционален цифров инструментален панел пред водача, мултимедия с 8-инчов екран и пакет от асистенти подпомагащи шофирането, който в най-богатата си версия доставя 2-ро ниво на автономно шофиране. Серийно Proton S70 е наличен с 6 въздушни възглавници, ABS, спирачен асистент, ESP, асистент за подпомагане при потегляне на наклон, климатроник и множество USB портове. Седанът ще се предлага в три нива на оборудване, като най-високото ще предлага неща като: адаптивен круиз контрол, сензори за обекти в сляпата зона на водача, асистент за кръстосан трафик, асистент за поддържане движението в пътната лента, стъклен люк на тавана, салон от изкуствена кожа и т.н. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар