четвъртък, 20 май 2021 г.

Ново Geely Emgrand в Китай

 Малко е трудно да се проследи логиката на китайските производители, благодарение на която в момента на местния пазар присъстват разнородни модели. Такъв е случая и с Geely Emgrand 7, чиито наследник бе представен през 2016 година под името Geely Emgrand GL, но двата модела продължават да се предлагат успоредно и днес. Сега марката представя наследник на първото поколение, което пък ще се предлага успоредно с второто поколение на китайския седан. Дизайнът на новото Geely Emgran, следва новия дизайнерски език на марката, а факта че размерите не са значително променени, а междуосието е останало без промяна ни кара да мислим, че всъщност няма кой знае, какви технически промени по модела. Въпреки това обаче не може да се отрече вложената работа, тъй като коефициентът на челно въздушно съпротивление е сведен до впечатляващите Сх-0.27.

За задвижване Geely Emgrand, разчита на 1.5 литров, атмосферен, бензинов мотор с мощност 122к.с., който идва от настоящия модел с леки актуализации. Той е куплиран серийно с 5-степенна, механична трансмисия, но срещу доплащане клиентите ще могат да оборудват своите модели с CVT или 6-степенна, автоматична трансмисия. 

Безспорно главния акцент на новият семеен седан за Китай е комфорта, на което е обърнато специално внимание. Имайки предвид ценовият диапазон на модела в рамките на около 10000 долара, оборудването и качеството на материалите е на висота. Срещу доплащане пред водача място ще намира цифров инструментален панел, но мултимедията с 10.2-инчов дисплей се предлага серийно заедно с климатика и пълният ел. пакет. Срещу доплащане клиентите могат да получат още 12.3-инчов дисплей с инфотайнмънт система с гласов контрол, безключов достъп, ел. люк на тавана, всеобхватни камери и др. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар