вторник, 19 септември 2023 г.

Hozon Neta X е новият електрически кросоувър на марката

 Един от първите модели на марката, получава обстоен фейслифт и ново име което ще разграничи новият от старият модел. Така Hozon Neta U  се превръща в Neta X, която разполага с преработен дизайн на предницата, което от своя страна е довело и до нарастване  на общата дължина със - 7 см.

Интериорът на новият модел също е ясно различим с малък цифров инструментален панел пред водача и плаващ 13-инчов дисплей за инфоразвлекателната система. Това дава знак, че в Китай дизайнът с два отделни екрана започва трайно да се налага, като оформлението с двоен цифров панел пред водача постепенно ще отиде в историята. Оборудването на модела ще продължава да бъде на ниво, акто на борда ще намира и автономна система за шофиране от ниво 2+. срещу доплащане собствениците ще могат да поръчат и автономна система от ниво 3. 

За задвижване Hoxon Neta X ще разчита на електромотор с мощност 163 к.с. и ще се предлага в три опции на обхват: 400, 500 и 610 км. в зависимост от вида на батерията, чиито параметри не се съобщават. Продажбите на електрическият кросоувър в Китай ще стартират в края на тази есен, като цените няма да надхвърлят 18 500 долара. Успоредно с това се появи и информация, че Neta U, най-вероятно ще продължава да се предлага успоредно с новият модел и дори ще се експортира на пазари в Южна Америка и Индонезия.



Няма коментари:

Публикуване на коментар