събота, 26 август 2023 г.

Buick Velite 6 вече само като - EV с цена от 15 500$

 Buick не забравя своето електрическо комби - Velite 6, което се произвежда и предлага само в Китай и на настоящото автоизложение в Chengdu, марката представи неговата обновена версия, която ще бъде налична на пазара от края на този месец. Както знаем моделът се основава върху платформата на Opel Astra K и съответно Chevrolet Volt и на него се глада като комби версия на седана Buick Velite 5

Обновената версия на Velite 6, вече ще се предлага само в изцяло електрически вариант задвижван от нов електромотор позициониран в предната част с мощност 177 к.с. Слабите продажби явно са накарали производителят да преосмисли позиционирането на модела и сега той се предлага в ниският ценови сегмент с цени от 15 500 долара след субсидирането. Според информацията автономията на модела с едно зареждане на тяговата батерия с капацитет от 50.3 кВтч., възлиза на 430 км според китайският цикъл, което означава, че в реални условия трудно ще могат да бъдат изминати и 300 км. Производителят съобщава, че за 40 минути тяговата батерия ще може да се зареди от 10 до 80%, като само 5 минути са необходими за да получите енергия достатъчна да изминете 40 км. 

От разпространените снимки става ясно, че интериора е без промяна, но на борда присъстват нови асистенти подпомагащи шофирането. Пред водача е позициониран цифров инструментален панел, а инфотайнмънт системата разполага с 10-инчов дисплей. Панорамният покрив и климатичната инсталация с нано филтър са вече част от серийното оборудване. Все още не е потвърдено дали и седан версията - Velite 5, също ще се възползва от направените промени или ще бъде спрян от производство поради спада на неговите продажби, които са под 10 000 автомобила годишно. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар