вторник, 17 април 2018 г.

Buick Velite 6 и Enspire Concept ще бъдат представени на автосолана в Пекин

В Китай, GM ще представи нов хибриден модел под името Velitte 6. Той ще се предлага само в комби версия и ще използва технологията на представения миналата година - Buick Velite 5. Това означава, че под капака място ще намира 1.5 литров, бензинов двигател, който ще служи предимно за дозареждане на литиево-йонните батерии, които захранват двата електромотора. Автономията на модела задвижван само от електричество е около 100км., а благодарение на бензиновият двигател пробегът се увеличава до 750км. Средният разход посочен от производителя е 1.4л/100км. До края на следващата годинасе очаква и изцяло електрическа версия, чиято автономия трябва да бъде поне 400км.

Цени все още не се споменават, но е ясно, че това няма да бъде евтино семейно комби. Продажбите в Китай ще започнат от края на лятото, като производството ще се осъществява в републиката. Износ за сега не се предвижда. В по-късен етап се предвижда и изцяло електрическа версия на модела. 
Успоредно с Buick Velitte 6, по време на автосалона в Пекин, компанията ще представи и концепцията - Enspire. Серийният модел няма да бъде представен по-рано от 2020 година, но според говорител на фирмата такъв ще има и дори ще бъде предлаган на пазарите в САЩ. Това е напълно електрически задвижван кросоувър разполагащ с два електромотора, чиято обща мощност надхвърля 400к.с. Те от своя страна задвижват четирите колела и ускоряват модела до 100км/ч за около 4 секунди. Автономията не се съобщава, но става ясно, че зареждането на 80% от батериите става само за 40 минути. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар