неделя, 2 юли 2023 г.

Hongqi HS3 е най-малкият и достъпен SUV на марката

 Китайската премиум марка представя най-евтиният си SUV, който ще бъде пуснат на местния пазар най-късно до края на този месец с цени започващи от около 15 000 долара. По отношение на дизайна Hongqi HS3, приема стилистиката на електрическият седан E-QM5  със С-образни, LED предни светлини. С дължина от 4.67 метра, новият SUV е най-малкият в гамата на марката и е позициониран под Hongqi HS5

Въпреки, че ще бъде най-достъпният модел в гамата, Hongqi HS3 предлага комфортен интериор с 12.3-инчов цифров инструментален панел пред водача и 12.6-инчов, вертикално разположен дисплей за инфотайнмънт системата. Воланът с плоско дъно придава малко по-спортно усещане, а на борда няма да липсват неща като: адаптивен автопилот, пакет от системи за подпомагане на шофирането които предоставят възможност за автономно шофиране от ниво 2+, амбиентно осветление, поставка за безжично зареждане на телефони и дори панорамен покрив. Предните седалки на петместният интериора са оборудвани с електрически команди, подгряваща и обдухваща системи, които ще се предлагат срещу доплащане, както и цветният HUD дисплей. 

Технически Hongqi HS3 е тясно свързан с Bestune T90, като използва същата FMA-модулна платформа на концерна FAW. За задвижване моделът ще разчита на два бензинови, турбо агрегата. Базовата версия е оборудвана с 1.5 литров мотор с мощност 169 к.с. Над него е позициониран 2.0 литровият мотор със своите 252 к.с. При всички случаи трансмисията е 7-степенна, двудискова предаваща движението само към предните колела. Според непотвърдена информация в по-късен етап ще бъде предложена и опционално задвижване 4х4, за по-мощната версия, а до края на следващата година ще бъде представена и модификация с нулеви емисии наречена E-HS3, както и PHEV хибрид. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар