понеделник, 3 юли 2023 г.

Baojun Cloud EV e най-новият електрически модел в Китай, разработен съвместно GM

 Последният модел на китайската марка, наречен Baojun Cloud е презентиран като електрически хеч, който ще се изправи директно срещу BYD Haitun / Dolphin, Въпреки, че е представен като хеч, новият модел на марката разполага с еднообемна каросерия, което по-скоро го доближава в класа на компактните MPV модели, но тъй като предоставя място само за 5 човека, то производителят го категоризира като - хеч модел. Дизайна е издържан с двуредова предна част напомняща за Fiat Multipla, но стилистично издържана значително по-добре, а скритите електрически дръжки на вратите придават модерно излъчване на модела. С дължина от 4.29 метра и междуосие от 2.7 метра, разработеният съвместно GM, електрически хеч се доближава до европейската версия на BYD Dolphin, но производителят мълчи за евентуален експорт на стария континент.

За задвижване Baojun Cloud, разчита на електромотор с мощност 136 к.с., позициониран на предният мост и задвижващ съответно предните колела. Налични за модела са две тягови батерии с капацитет съответно от 37.9 и 50.6 кВтч., които според китайският цикъл на измерване и ще осигуряват автономия между 360 и 460 км. 

Официални снимки на интериора все още липсват, но от публикуваните шпионски снимки преди близо два месеца става ясно, че пред водача място намира цифров инструментален панел, както и голям централно разположен плаващ дисплей, чрез който водачът ще превключва предавките. Базовата версия ще бъде оборудвана с 4 въздушни възглавници, климатик, пълен ел- пакет, стъклен люк на тавана, амбиентно осветление, мултифункционален волан и безключов достъп и набор от асистенти подпомагащи шофирането. По-скъпите версии ще разполагат с панорамен покрив и автономна система за шофиране от ново 2+, която ще има функцията да запаметява избраният от водача маршрут. Очаква се цените да стартират от около 14 000 долара, като намеренията на Baojun са да продава поне по 100 000 автомобила годишно. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар