понеделник, 17 април 2023 г.

BYD Dolphin наличен в Европа с по-големи размери и значително по-висока цена

 Не, това не е фейслифт на представеният преди две години електрически BYD Haitun / Dolphin, а неговата европейска версия, която ще бъде налична на пазарите на стария континент още тази година. Китайците правят стратегически ход, като добавят почти 20см. към общата дължина на модела и по този начин го издигат в класа на MG4 E и Volkswagen ID.3. По този начин китайците ще могат да добавят едни 10 000 евра върху цената на своят градски модел, който в момента се продава от малко над 15 000 евро. Междуосието от 2.7 метра остава непокътнато, което ни води на мисълта, че добавената дължина е за подобряване на буферните зони по време на челен сблъсък или заден такъв. 

За да оправдае по-високата си цена, освен по-големите размери европейската версия на BYD Dolphin ще се предлага с по-мощен електромотор и съответно по-голяма батерия. Електромоторът е с мощност 204 к.с., а бетерията е с капацитет от 60 кВтч. и  най-вероятно са идентични с тези от BYD Atto 3, който вече се предлага успешно в Европа. Автономията не се споменава, но в най-добрият случай моделът ще може да изминава с едно зареждане на батерията поне 400 км. Термопомпата и възможността батерията да се заречда, чрез бързозарядна станция в рамките на 30 минути ще бъдат налични серийно за модела. 

Интериорът не се различава от този на китайската версия, но серийно предлаганата инфотайнмънт система с гласов контро е с променен графика на въртящият се на 90 градуса 12.8-инчов дисплей. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар