сряда, 1 март 2023 г.

Volkswagen ID.3 с фейслифт и нова цена

 

Четири години след премиерата на най-важният електрически модел в гамата на марката - Volkswagen ID.3, получава плануваното си обновяване. Външно компактният електрически модел се откроява от своят предшественик с новият дизайн на бронята, които придават малко по-спортно излъчване на модела и същевременно подобряват аеродинамиката. Впечатление прави и новият преден капак, чиято черна ивица е премахната. Погледнат от страни впечатление веднага прави С-колоната, която също вече е в цвета на купето и прави силуетът по-елегантен. Джантите с нов дизайн също допълват елегантното излъчване. В задната част наблюдаваме леко променен дифузьор и задни светлини с нов светлинен подпис и динамична технология за мигачите. 

Интериорът на ID.3, бе силно критикуван от клиентите заради посредствените материали налични в купето. Сега положението е значително по-добро, като същевременно компанията прави реверанс към своите клиенти и променя дизайна на централните въздуховоди и корите на вратите. Впечатление прави и по-големия 12-инчов екран на мултимедийната система. Цифровият инструментален панел остава същият, а срещу доплащане може да се поръча HUD дисплей с добавена реалност. Серийният пакет от асистенти е разширен, а амбиентното осветление с 10 цвята. Налична за модела е системата за комуникация с други превозни средства наречена V2X, която работи в радиус от 800 метра и може да предупреждава водача за опасности, инциденти или задръствания, както и да вика помощ в случай на нужда. 

По отношение на задвижването, то обновеният VW ID.3, разчита на познатият електромотор разположен на задната ос с мощност 204 к.с. По-слабата версия, така и не намери своя път до серийният модел, но в по-късен етап марката обещава да предложи по-евтина версия с батерия с по-малък капацитет от сега предлаганите 58 и 77 кВтч. На борда място намира бързозарядно устройство със скорост до 120 кВ., което зарежда батерията от 5 до 80% в рамките на 35 минути. Налично за модела ще бъде и двупосочното зареждане, което ще позволи да захранвате с електричество и своят дом в случай на прекъсване. Функция, която широко се рекламира въпреки, че прекъсванията в електроснабдителната система в западна Европа практически липсват, но явно трябва да бъдем подготвени за обратното. 

За всичко това производителят ще иска минимум 43 995 евро, което е увеличение с над 30%, спрямо сумата която бе изисквана преди 4 години за базовата версия. Продажбите на обновеният ID.3, стартират от есента на тази година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар