сряда, 28 юни 2023 г.

Екзотични: Singer DLS Turbo


Калифорнийската компания представя най-новият си restmod (реставриран модел), базиран отново на Porsche 911, наречен - DLS Turbo. Singer DLS Turbo се предлага в два варианта - един предназначен за писта, както и шосейна версия с омекотен, но не по-малко атрактивен дизайн, като и двата са създадени с почит към легендарните пистови болиди от 70-те години на миналия век Porsche 934/5. 

Каросерията се характеризира с изключително атрактивен дизайн, като по-голямата част е изработена от въглеродни сплави. Пистовата версия е оборудвана с огромен спойлер в задната си част, а за версията ориентирана към пътната мрежа е предвидена, не по-малко впечатляващият спойлер тип патешка опашка. Интересен факт е, че реално клиентите могат да поръчат и от двата типа капаци за двигателя, които са взаимозаменяеми. 

Вниманието към детайлите е пренесено и в интериора с аналогови уреди и специално проектирана за модела централна конзола между седалките - тип корито, изработени от карбон. Материалите са специално подбрани, висококачствени, а цветовото съчетание е съобразено с цвета на купето.  

Независимо коя версия ще изберете, получавате 3.8 литров, 6-цилиндров боксер с турбо  и хибридно охлаждане (водно и въздушно) с мощност от 710 к.с., модифициран от McLaren. Трансмисията е 6-степенна, механична в комплект с диференциал с механична заключване и задвижване на задните колела. 

Производителят не споменава динамични характеристики, но става ясно, че от двете серии ще бъдат произведени общо 99 автомобила, като цената на всяка от тях ще надхвърля 2 млн. долара. Предлага се и опция за хората които в момента притежават екземпляр от Porsche 964, да предоставят своят автомобил, който ще бъде основно разглобен, подсилен и преобразен до вида на моделите които виждаме на снимките. Това обаче няма да повлияе значително на сумата, която Singer ще изиска за своя Dynamic and Lightweight Syudy Turbo издържани в цветовете Blood Orange и Moet Blanc. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар