четвъртък, 5 януари 2023 г.

Официални снимки на Yangwang U8

 Две седмици след като BYD представи своя подмарка за премиум модели наречена Yangwang, сега пред нас са официалните снимки на първият нейн модел наречен Yangwang U8. Дизайнът е груб в стил явно вдъхновен от този на Land Rover Defender 100, като обещава идентични или дори по-добри офроуд възможности. 

С дължина от 5.3 метра и междуосие - 3.05 метра габаритите на китайският модел са почти идентични с тези на 8 местния Defender 130, но за сега не става ясно колко пътници ще побира Yangwang U8. Снимки на интериора също липсват, но се надяваме до края на месеца да станат налични и добавени към този пост. Потвърдена е автономната система за шофиране от ниво 2+ , а тази от 3-то ниво ще се предлага срещу доплащане. 

За задвижване U8, разчита хибридно задвижване с удължен пробег, чиито 2.0 литров бензинов мотор служи само като генератор за тяговата батерия с капацитет от 49 кВтч., захранваща четирите електромотора с обща мощност от 1115 к.с. Информацията соче, че в изцяло електрически режим ще могат да бъдат изминате до 180 км. Налична в модела е специално разработената електронно контролирана система за векторизиране на въртящият момент, за която се твърди, че е близо 100 пъти по-бърза от тази в конвенционалните модели. Според производителят, ускорението на U8 от 0 до 100 км/ч. отнема 3 секунди. Специално внимание се отделя на четирите управляващи колела, който в режим наречен Crab Mode може да се завърта на 360 градуса около оста си. 


Повече подробности ще бъдат добавени веднага щом станат налични. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++

След официалната премиера на модела пред публика стана ясно, че същият ще се предлага във версия със седем места в конфигурация 2+2+3 места, като вторият ред седалки е оборудван с пневматични кресла. Интериора като цяло е луксозен с качествени материали и може да се конкурира с този на моделите на Bentley, а пък покрива - тип звездно небе е взаимстван от Rolls Royce. Забравете за каквито и да е аналогови уреди. Физическите бутони са сведени до минимум., а пред водача и спътника място намират два  12-инчови екрана.  На централно място е позициониран вертикално разположен 12.8-инчов дисплей за инфотайнмънт системата. Пътниците на втория ред седалки също разполагат с 12.8-инчови монитори, а  за още по-доброто развлечение на борда място намира 3D аудиосистема с 22 високоговорителя. Волана сам по себе си, също е интересен детайл, тъй като е с вграден индикатор за опасностите по време на шофиране, а освен физическите бутони за управление на аудиосистемата, телефона и адаптивният круиз контрол, към него са прикрепени и контролерите за настройките  за шофиране и терена на движение. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар