петък, 6 януари 2023 г.

Peugeot Inception Concept е визията на марката за своето електрическо бъдеще

 Друга новост от Stellantis по време на изложението за електроника в Лос Анджелис идва от Peugeot с концепцията Inception, която освен всичко друго дава да се разбере, че дизайнът на бъдещите EV модели на марката ще бъде преосмислен основно. В случая виждаме смесица от Peugeot 408 и концепцията Peugeot e-Legend. Изпълнителният директор на марката Линда Джаксън потвърди пред журналисти, че концепцията е предвестник на следващото поколение  електрически модели на марката наречено e-Native. Според нея, концепцията отваря нова ера за марката и се фокусира върху основните ценности, които ще следват бъдещите електрически модели, а именно - атракция, емоция и съвършенство. 

Peugeot Inception Concept е презентиран като четириместен седан с дизайн повлиян от моделите на марката през 70-те и 80-те години на миналия век. До каква степен от него ще бъде пренесен в серийните модели е трудно да гадаем, но светещата емблема и светлинният мотив на предния и задния светлинен панел могат да намерят своето място в серийните модели на марката. огромното предно стъкло обаче най-вероятно няма никакви шансове за внедряване в серийно производство, както и огромните срещуположно отварящи се врати. 

Ако дадени детайли от екстериора могат да намерят своето приложение в сериен модел, то нищо от интериора на концептуалният модел няма шанс да видим в сериен модел поне в следващите 10 години. Футуризма в интериора на концепцията е издигнат в култ, като главен акцент е правоъгълният волан Hypersquare, който съчетава централно монтиран таблет и четири управляеми контролера във формата на пръстен. Воланът също така има функцията да се прибира, когато автономната система от 4-то ниво поеме контрола на автомобила. 

Относно механиката производителят не дава много информация. Ясно е, че моделът е построен върху STLA платформата на Stellantis, която позволява вграждането на два електромотора с обща мощност до 680 к.с. и батерия с капацитет до 200 кВтч. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар