четвъртък, 19 януари 2023 г.

Elemo - L е японски електрически ван с реални шансове за експорт

 Японската компания HW Electro е известна със своите микро индустриални превозни средства, предназначени предимно за употреба в обособени бизнес и индустриални зони. Сега марката представя първият си многофункционален модел с разрешение за използване по обществената пътна мрежа. Elemo - L е средно голям товарен ван, предназначен за собствениците със среден и малък бизнес в градовете на страната. С дължина от 5.45 метра и ширина - 1.85 метра моделът предлага предостатъчно товарно пространство и капацитет на полезен товар от 1250 кг.

Elemo - L се задвижва от електромотор разположен в предната част, чиято мощност не се съобщава. Тяговата батерия е с капацитет от 43.5 кВтч., която би трябвало да осигурява автономия до 270 км. Тя е оборудвана с термопомпа и възможност за зареждане, чрез бързозарядни станции, които в рамките на 30 минути ще заредят батерията от 30 до 80%. Когато заряда се осъществява в домашни условия ще трябва да се отделят поне 8 часа за пълното зареждане на батерията. 

Интериора е семпъл, но предлага удобна работна обстановка. Пред водача място намира цифров инструментален панел, а мултимедийната система с онлайн свързаност разчита на свободностоящ 10.2-инчов тъчскрийн дисплей. За сега марката ще предлага само версии с десен волан, но до края на годината ще бъде готова и такава с ляв волан, което означава, че моделът ще бъде наличен и извън Япония. Освен в страната на изгряващото слънце, моделът ще бъде наличен и на подбрани пазари в Европа с името Cenntro Logistar LS260 Center. Цени все още не се споменават, но старта на продажбите е обявен за това лято. Най-вероятно още следващата година марката ще представи и пътническа версия на модела, но това ще зависи най-вече от интереса към модела от страна на клиентите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар