четвъртък, 19 януари 2023 г.

Първи снимки на новото BMW M3 CS

Няколко дни преди официалната премиера на новото BMW M3 CS, пред нас са първите изображения на модела, чието производство по традиция ще бъде ограничено. Олекотената версия на М3, визуално няма да се отличава коренно, но въпреки това леко промененият бодикит ще отличава CS от своя събрат най-вече с новите ламели на радиаторната решетка, които осигуряват по-голям въздушен поток за охлаждане на двигателя. Новият дизайн на джантите и карбоновият покрив също ще отличават олекотената версия. 

Според информацията, която все още не е официална, новото BMW M3 CS ще разчита на познатият от BMW M4 CSL, 3.0 литров, би-турбо мотор с мощност 550 к.с., който обаче ще е куплиран с автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. М-диференциала е наличен серийно за модела, както и адаптивното окачване. 

Интериора е идентичен с този на BMW M3 Touring (G81), чиито кокпит е с два сдвоени ориентирани към водача дисплея. Предните карбонови седалки също идват директно от М3 версиите, но най-вероятно с оглед спестяване на тегло, няма да са оборудвани с електромотори за настройки. Климатичната инсталация също е под въпрос, но така или иначе повече подробности ще научим след две седмици. 
++++++++++++++++++++++++++++++++++

След официалното съобщение се потвърди информацията, че BMW M3 CS се задвижва от 3.0 литровия, 6-цилиндров, би-турбо мотор с мощност 543 к.с.куплиран с 8-степенната, автоматична трансмисия с възможност за ръчна смяна на предавките. Тя от своя старана задвижва четирите колела, което обяснява и общото тегло от 1776 кг.. Според официалната информация ускорението от 0 до 100 км/ч. на BMW M3 CS, отнема 3.2 секунди. Това е по-добър резултат от двувратата и значително по-лека версия BMW M4 CSL, постигнат благодарение на наличното задвижване на четирите колела. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 303 км/ч. Продажбите на новото BMW M3 CS в Европа ще стартират от март месец в ограничен тираж с цени от 146 800 евро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар