сряда, 22 юни 2022 г.

Пазаруването от IKEA става още по-бързо с BMW M3 Touring (G81)

 Точно две години след премиерата на BMW M3 (G80) и M4 (G82), баварците представят и така жадуваната от феновете комби версия, която е и първата в 32 годишната история на М3. Чакането явно си струва, тъй като BMW M3 Competition Touring М хDrive е и най-бързото комби на Nurburgring с време от 7:35,06 секунди и то при положение, че предлага багажно пространство от 1510 литра. 

Това разбира се до голяма степен се дължи на 3.0 литровият, 6-цилиндров, би-турбо мотор с мощност 510 к.с., който задвижва четирите колела чрез 8-степенна автоматична трансмисия с многодисков съединител за предните колела. Диференциала е електронно контролиран с 10 степени и ограничено приплъзване, който позволява наличието на дрифт режим. Срещу доплащане може да се поръча и системата за контролиране на дрифта - M Drift Analyzer, благодарение на която можете да направите настройки за максималният допустим ъгъл на дрифтене. Стандартното моделът се предлага с адаптивни амортисьори, но за карбон-керамичните спорачки ще трябва да се доплаща. Според производителят M3 Touring ускорява до 100 км/ч. за 3.6 секунди, като максималната скорост е ограничена на 250 км/ч. Предлага се и M Driver's Package, който освобождава юздите до 280 км/ч. 

Новият интериор с два сдвоени дисплея ориентирани към водача с размер от 12.3-инча за инструменталният панел и 14.9-инча за инфотайнмънт системата от последно поколение идва директно от фейслифт версията на BMW 3-series, която бе представена миналия месец, но тук интерфейса е променен и с променливи графики в зависимост от режима на управление. Коженият салон Merino, електрическите предни седалки, задната делима седалка в съотношение 40:20:40, спортният кожен волан с бутони М1 и М2 и тризоновият климатик са малка част от богатото серийно оборудване.

Производството на BMW M3 Touring ще започне тази есен, като ще се предлага на пазарите в Европа, Австралия, Англия, Нова Зеландия, Южна Корея и Япония. Цените за сега остават в тайна, но при всички случаи ще стартират от над 100 000 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар