вторник, 30 август 2022 г.

Skoda VISION 7S Concept демонстрира новата идентичност на марката

Преди малко повече от час, чехите представиха концепцията Skoda VISION 7S, която разкрива елементи от новата дизайнерска линия на марката за бъдещите електрически модели. Може спокойно да се каже, че новият дизайнерски език е революция, а не еволюция и предлага една съвсем нова визия с груб външен, вид съчетан с функционалност. Впечатление правят високо разположените Т-образни предни и задни светлини, които явно ще станат основен елемент от дизайна на предстоящите електрически модели на Skoda. Трябва да споменем и отсъствието на познатата емблема, която е заменена от надпис с нов шрифт. 

Концепцията VISION 7S е 7 местен SUV модел с дължина от над 5 метра и симетричен интериор предлагащ предостатъчно пространство на пасажерите и редица функционални елементи от серията Simply Clever, като вградената детска седалка на централната плаваща конзола между седалките и интегрираните раници в облегалките на седалките. 

Като цяло дизайна на интериора е минималистичен и предлага място за 7 човека. Пред водача място намира компактен, широкоекранен дисплей с размер от 8.8-инча за най-важната информация в съчетание с HUD дисплей, а на централно място е разположен свободно стоящ 14-6-инчов, въртящ се дисплей за инфотайнмънт системата. Дизайнерите все пак са решили да не игнорират изцяло физическите бутони и са оставили такива за настройката на климатичната инсталация и някои от функциите на мултимедийната система. Ясно е, че всички материали вложени в направата на интериора са рециклируеми и изградени от отпадъчна пластмаса и текстил, които са преработени по специална технология за нуждите на производителят. 

Skoda планира да пусне три изцяло нови електрически модела до края на 2026 година, които явно ще наследят голяма част от дизайна на концепцията, която виждаме днес. Производителят мълчи относно задвижването, но става ясно, че батерията налична за модела е с капацитет от 89 кВтч. и осигурява пробег до 600 км. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар