събота, 21 май 2022 г.

Ora Ballet Cat е откровено най-сексистката кола на пазара насочена единствено към дамите

Китайците, като че ли нарочно дразнят VW, със ретро модели издържани в дизайнерският стил на легендарната костенурка  и след Ora Punk Cat, сега предлагат нов модел наречен  Ballet Cat. Дизайна на двата модела е сходен, но новото предложение е значително по-малко по размер и е откровено насочено към нежната част на населението. С дължина от 4.41 метра, ширина - 1.87 и височина - 1.63 метра, новият модел се доближава плътно до последното поколение на Volkswagen Beetle и ако Punk Cat, няма да се предлага в Европа, то Ballet Cat има реални шансове да стъпи на стария континент. 

Интериора е насочен към дамите с меки цветови комбинации, а на борда място намира дори и менструален календар, който влияе пряко на климатичната инсталация, която увеличава температурата в колата по време на месечен цикъл. Седалките също са снабдени с реотани и са изградени от лесно почистваща материя. Огледалото вградено в сенника е снабдено с LED осветление и с увеличаващ образ - х3, подходящ за гримиране. За целта има специално място за съхранение на палитра за гримове в централната конзола между предните седалки. За да бъде картината завършена на борда място намира и селфи камера, която може да прави снимки и чрез мултимедийната система и да ги качва в социалните мрежи. Друга функция на камерата е да следи умората на водача и да разпознава лица. За улеснение на шофирането на борда място намира адаптивен круиз контрол, система за автоматично паркиране с гласов контрол, чрез който между другото се управляват страничните стъкла и серийният стъклен шибедах. 

За задвижване Ora Ballet Cat, разчита на електромотор позициониран в предната част и задвижващ предните колела с мощност 171 к.с., който ускорява модела до - 151 км/ч. На разположение са два типа батерии с капацитет от 49.9 или 60.5 кВтч., които осигоряват автономия от съответно 400 и 500 км. Цените на Ora Ballet Cat ще започват от 29 000 долара, като моделът ще се предлага в четири конфигурации на оборудвани с имена на известни балетни постановки: Лешникотрошачката, Алиса в страната на чудесата, Спящата красавица и Лебедово езеро. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар