неделя, 17 април 2022 г.

Indi One представен в Ню-Йорк с цена от 45 000$

Няколко месеца, след като американският стартъп - Independet Electric Vehicle, представи своят прототип за електрически задвижван модел наречен IndiEV, сега марката представя серийният модел под името Indi One. Видно е, че разлики в дизайна на екстериора и интериора спрямо предпроизводствената версия няма и ще бъде сертифициран за пазарите в Европа, Северна Америка и Китай. 

С дължина от - 4.8, ширина - 1.98 и височина - 1.7 метра, американският  модел предлага завидно пространство за 5 човека, които ще се радват на стандартният панорамен покрив. За техният комфорт по време на движение ще се грижи пневматичното окачване, а на борда място ще намира операционна система работеща под Windows, която ще отговаря и за работата на двата дисплея на мултимедийната система работеща с 5G технология. 

Indi One ще се предлага в две версии - Standart и Premium. В първият случай за модела ще бъде наличен един електромотор позициониран на задният мост с мощност 279 к.с. и батерия с капацитет 75 кВтч. Спомената автономия възлиза на 370 км.,  максималната скорост - 197 км/ч., а времето за ускорение до 100 км/ч. от място - 6.7 секунди. модификацията Premium, предлага два електромотор задвижващи съответно предните и задните колела с обща мощност от 482 к.с. Те разчитат на батерия с капацитет от 95 кВтч., а декларираната автономия е 480 км. Максималната скорост и ускорението са съответно - 208 км/ч. и 4.2 секунди. 

Цените на Indi One в САЩ ще започват от 45 000 долара, като серийно на бърда място ще намира и 100 kW DC зарядна станция. Производството е планирана да започне от началото на следващата година, като в момента предстоят задължителните краш тестове, които дават време на марката да завърши преговорите с външни производители, тъй като същата не разполага със собствени мощности за производство.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар