неделя, 17 октомври 2021 г.

Американският стартъп - IndiEV, представя работещ прототип на електрически хеч, който трябва да бъде наличен на пазара през 2023г.

 Американската компания Independent Electric Vehicle (Indi), показва своя работещ прототип на електрически хеч модел, който трябва да бъде пуснат в производство най-късно през 2023 година. За сега основателят на компанията Ши Хай, не споделя от къде идва финансирането на новият стартъп, но става ясно, че в проекта Indi One взимат участие бивши разработчици на Tesla. Дизайна е дело на Андре Хъдсън, който е работил в Hyumdai и GM, а структурната рамка от олекотена стомана идва от южнокорейската Merit inc.


За задвижване Indi One, разчита на два електромотора задвижващи четирите колела, чиято обща мощност не се споменава. Ясно е, че литиево-йонната батерия доставяна от Китай е с капацитет от 95 кВтч. и ще осигурява автономия от 523 км. Според информацията ускорението на модела до 100 км/ч. от място става за 5.6 секунди, а максималната скорост, която може да достигне възлиза на 209 км/ч., което са твърде добри характеристики, имайки предвид общото тегло на модела възлизащо на 2495 кг. 


Интериора разбира се предлага моделна обстановка с цифров инструментален панелел пред водача и огромен дисплей за инфотайнмънт системата. Прототипът използва стандартен Windows и процесор Intel i7 с графична карта Nvidia RTX 2080. Ако всичко се развива по план очакваната цена на Indi One е около 45 000 долара, като компанията е готова да произвежда 25 000 бройки годишно. Къде ще се осъществява производството обаче, за сега остава тайна. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар