четвъртък, 14 октомври 2021 г.

Обновеният Ford Focus се предлага серийно с 13.2-инчовата мултимедийна система Syunc 4

Европейският филиал на Ford, представя фейслифт версията на своя представител в компактният клас - Ford Focus. Производителят е наясно, че интереса към този модел е спаднал значително, тъй като през последната година продажбите не могат да надхвърлят 180 000, което е далеч от 540 хиляди бройки продавани в най-добрите години. Обновлението на модела идва в средата на неговият жизнен цикъл и резултатите от това ще предопределят неговото бъдеще. Външно 4-тото поколение на Ford Focus, получава изцяло нова предна част с по-тънки LED, серийно светлини, променена форма на радиаторната решетка и нов дизайн на броните. В задната част промени се наблюдават и новите осветителни секции на светлините.



Подобаващо внимание е обърнато и на интериора, чиито дизайн е леко променен. Наличен е цифров инструментален панел пред водача и най-големият в този клас екран за мултимедийната система Sync 4 с размер от 13.2-инча и достъп до онлайн услуги, която според информацията ще се предлага серийно. От него също така се управляват и функциите на климатичната инсталация, а на централният панел са останали, само бутоните за командване на озвучителната система. На борда присъства пакета за подпомагане на шофирането включващ системата за предотвратяване на сблъсък и активен асистент за разпознаване на обекти в сляпата зона на водача, който влияе директно на волана. Асистента за поддържане движението в пътното платно също е наличен на бърда. 


Базовите версии ще разчитат на 1.0 литровия, турбо бензинов, 3-цилиндров мотор във версии на мощност от 100 и 125 к.с. По-нагоре в гамата е позиционирана версията с 48-волтова, лека хибридна система и мощност от 155 к.с. Дизеловите версии ще разчитат на 5 литровият мотор във версия на мощност от 95 и 120 к.с. Серийно трансмисията е 6-степенна, механична, а срещу доплащане за по-мощните версии е налична 7 или 8-степенната, двудискова трансмисия, задвижваща предните колела. Най-мощната версия "ST" е оборудвана само с 2.3 литровият, турбо бензинов мотор с мощност 280 к.с. 


както до сега моделът в Европа ще се предлага като седан и комби версия, както и модификацията Active с увеличен клирънс и офроуд декоративни елементи. Продажбите на обновената версия започват още този месец, като цените ще стартират от 22 500 евро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар