сряда, 13 октомври 2021 г.

Това е Lexus LX 600

Преди броени минути в Саудитска Арабия се състоя официалната премиера на новото поколение Lexus LX. Както може да се очаква, това е луксозната версия на Toyota Land Cruiser 300 със силно променен дизайн, но позната механика. Построен върху новата GA-F платформа, триредовият SUV е по-лек с около 200кг., спрямо своя предшественик, като същевременно твърдостта на шасито е увеличена с 20%, а пониженият център на тежестта го прави значително по-стабилен и лесен за управление.

По подобие на своя роднина, новият Lexus LX600 ще разчита на V6-цилиндров, би-турбо бензинов мотор с мощност 409 к.с., куплиран с 10-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела с бързи и бавни предавки и няколко режима на работа в зависимост от терена. Дизелова версия няма да има, но се чака хибридна технология, която трябва да бъде достъпна до 2 години. 


Интериора предлага изключително луксозна атмосфера с цифров инструментален панел пред водача, а на централната конзола място намират два дисплея съответно за инфотайнмънт системата с гласов контрол с размер от 12.3-инча и по-малък, 7-инчов дисплей, чрез който се управляват функциите на климатичната инсталация. Налична е и модификацията Ultra Luxury, която разполага две отделни кресла на втория ред разделени от широка конзола приютяваща мултиразвлекателна система, от която може да се управляват седалките и четиризоновата климатична инсталация, поставки за чаши, няколко USB порта и поставка за индукционно зареждане на телефона. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар