сряда, 13 октомври 2021 г.

Ford Equator Sport ще бъде представен в Китай

 Представеният в началото на годината Ford Equator, който се произвежда и предлага само в Китай, получава 5 местна версия наречена Equator Sport. Външно новата версия се различава леко в предната част, но най-видими са разликите след C-колоната, където дизайнерите са успели да придадат значително по-стегнат изглед. Дължината на модела е намалена с цели 27 см., а височината с 5 см. Междуосието също е скъсено с 14 см., но това не се отразява по никакъв начин на пространството на втория ред седалки. 

Снимки на интериора все още липсват, тъй като официалната премиера на Equator Sport ще се състой в края на годината, но познавайки китайците, то най-вероятно ще видим съществени разлики и в дизайна на арматурното табло. 

Скъсеното междуосие, намалените размери и общото тегло от едва 1600 кг., позволяват на модела да приюти под предния 3-цилиндровия - 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 170 к.с., куплиран серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към предните колела. Версия 4х4 не се очаква. Най-късно до две години обаче ще видим и хибридна версия на модела. Също така на някои пазари моделът ще се предлага с името Territitory, но най-вероятно няма да замени сегашната версия на Ford Territory , базирана на китайският JMC Yusheng S330.


Няма коментари:

Публикуване на коментар