вторник, 12 октомври 2021 г.

Новият Ford Tourneo Connect базиран на VW Caddy

 Първата рожба от сътрудничеството между Ford и Volkswagen е новото поколение на Ford Tourneo Connect, чиито официални снимки бяха разпространени днес. За сега моделът ще се предлага само в пътническа версия, но до пролетта на следващата година очакваме и товарната версия наречена Transit Connect. Новото поколение на Tourneo/Тransit Connect е базирано на MQB платформата от Volkswagen Caddy, благодарение на което размерите са се увеличили значително спрямо тези на предходният модел. Външно моделът на Ford, няма много прилики със своя донор. Предната част е изцяло нова разработка на дизайнерите на Ford, а дизайна на задната врата е променен, както и оформлението на задните LED светлини. Новото Ford Tourneo Connect ще се предлага във версии: Active, Trend, Titanium и Sport с леки разлики в дизайна на решетката и броните. 


В интериора разликите са по-малки, но видимо подчертани. Серийно Ford Tourneo Connect ще се предлага с аналогов инструментален панел и 8.2-инчова мултимедийна система. Срещу доплащане клиентите могат да оборудват своите модели с 10.2-инчов, цифров инструментален панел с възможност за смяна на интерфейса и 10-инчова инфотайнмънт система. Впечатление прави блока за управление на температурата на климатичната инсталация, който вместо сензорните бутони от Caddy е отстъпил място на механични плъзгачи. Серийно на борда ще присъстват редица системи и асистенти подпомагащи шофирането и увеличаващи безопасността Пътническата версия ще се предлага с две дължини на междуосието и с възможност за оборудване с трети ред седалки. 


Под капака място намират познатите от VAG групата 1.5 и 2.0 литрови, бензин и дизелови мотори с мощност съответно 114, 110 и 122 к.с., куплирани серийно с 6-степенна, механична трансмисия. За бензиновият мотор, както и за по-мощната дизелова версия ще бъде налична и 7-степенната - DSG трансмисия. За пръв път Ford ще предлага възможност на своите клиенти да поръчат и задвижване на четирите колела, което също идва от VW и ще се предлага само за дизеловият мотор с мощност 122 к.с. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар