сряда, 1 декември 2021 г.

Opel Astra Sport Tourer ще бъде налична от средата на 2022г.

 Няколко месеча след представянето на Opel Astra L, марката представя и очакваната комби версия на модела наречена Sport Tourer. Макар външно Opel Astra Sport Tourer да се различава коренно от Peugeot 308 SW, двата модела споделят една и съща механика и архитектура, което се потвърждава от факта, че багажното пространство и на двата модела е абсолютно еднакво - 608 литра и 1634 литра при сгънати втори ред седалки. Комби версията разполага с удължено междуосие спрямо конвенционалният модел, а общата дължина възлиза на 4.64 метра. 


Производителят все още не е обявил официалните технически характеристики на модела, но по всяка вероятност моторната гама ще повтаря тази на хеч версията и на френският си събрат, което означава, че под капака място ще намират бензин и дизелови агрегати, както и Plug-in хибридни версии, чиято мощност ще варира от 110 до 225 к.с. Наличните трансмисии са: 6-степенната, механична и 8-степенната, автоматична такава задвижващи предните колела. 


Интериора също няма с какво да ни изненада и повтаря този при хеч версията с цифрова секция пред водача наречена "Pure Panel" с 10-инчов инструментален панел и също толкова голям дисплей за инфотайнмънт системата. Продажбите на Opel Astra Sport Tourer, трябва да започнат от средата на 2022 година, като цени все още не са обявени, но се очаква дилърите да искат минимум 2000 отгоре в сравнение с идентично оборудвана хеч версия, което означава, че трябва да очакваме цена от около 24 000 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар