четвъртък, 18 ноември 2021 г.

Hyundai Seven Concept ще се превърне в IONIQ 7 през 2024г.

 На автосалона в Лос Анджелис, корейската марка представя концепцията Hyundai Seven, която до някъде визуализира бъдещият електрически SUеV модел - Ioniq 7. До каква степен дизайна от концепцията ще бъде пренесен в серийният модел не е ясно, но стилистиката на концепцията ще бъде запазена. Концепцията е изградена върху настоящата E-GMP платформа на марката и разполага с два електромотора с обща мощност от 313 к.с. и батерия, която трябва да осигури автономия до 500 км. Зареждането на батерията, чрез бързозарядна станция от 10 до 80% ще отнема 20 минути. 


С междуосие от 3.2 метра, концепцията предлага завидно пространство в интериора, който е издържан в домашна атмосфера и вместо конвенционално задни седалки разполага със секционен диван. Предните две седалки са плъзгащи се и със способност да се въртят на 180 градуса, а пред водача място намира мултифункционален интерфейс - Smart Hub с екран разпростиращт се по цялата ширина на таблото. Волан липсва, което означава, че концепцията разчита на автономно задвижване от поне 5-то ниво. 


Разбира се за разлика от екстериора нищо от това, което виждаме като интериорно решение в концепцията няма да намери място в серийният модел, който би трябвало да бъде представен през 2024 година. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар