четвъртък, 18 ноември 2021 г.

Kia EV9 Concept визуализира бъдещият флагмански SUV на марката

 Успоредно с Hyundai Seven Concept, другата корейска марка представя своето виждане за бъдещият си електрически SUV с концепцията EV9. Построена върху същата Е-GMP платформа, моделът на Kia ще разчита на същата технология за задвижване с два електромотора задвижващи съответно предния и задния мост. Спомената автономия е същата като при модела на Hyundai, както и общата мощност на електромоторите.


С дължина от 4.93 метра и междуосие от 3.1 метра, концепцията предлага място за три реда седалки достатъчни за 6 човека. Интериора на Kia EV9 е значително по-конвенционален, но издържан във футуристичен стил, който на дали ще бъде пренесен в серийният модел с изключение на 27-инчовият дисплей за цифровият инструментален панел и инфотайнмънт системата. 


Въпреки наличието на волан Kia EV9 Concept, също разполага с автономна система за шофиране от 5-то ниво, която позволява на водача да избере режим "Enjoy Mode" и да се остави изцяло в ръцете на електрониката. Според запознати серийната версия на модела, трябва да бъде представена до 2024 година, като дори се съобщава, че има вероятност електрическият SUV да се появи на пазара още през 2023 година. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар