неделя, 5 септември 2021 г.

Iran Khodro Tara е новият ирански модел за местният пазар

 Щом иранците представят нов модел, значи в региона всичко е спокойно. От края на месеца в страната започват продажбите на нов седан наречен Iran Khodro Tara. Това разбира се, не е собствена разработка на иранците, а тяхна интерпретация на познатите в Европа седани: Citroen C-Elysee и Peugeot 301, което не е изненада, тъй като французите са едни от главните виновници в страната все още да има автоиндунстрия. Иранският модел обаче е със силно променен дизайн, като реално от оригинала са останали само стъклата и тавана. 


Интериорът на IKCO Tara, също се различава от този на своите донори, но продължава да предлага всичко необходимо, което трябва да разполага  един съвременен модел включително и мултимедийна система с 7-инчов екран, ESP, EBD, сензор за налягане в гумите, ел. стъкла, задължителният за региона климатик и дори въздушни възглавници, които дават шанс на камикадзетата да оцелеят. 


Под капака всичко е познато от френските модели. За задвижване в Iran Khodro е на разположение само един бензинов мотор. Това е 1.6 литровият, атмосферен, 4-цилиндров агрегат с мощност 113 к.с., куплиран с 5-степенна, механична или автоматична трансмисия.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар