четвъртък, 16 септември 2021 г.

Екзотични: GTO Engineering Ferrari 250 SWB California Spyder Revival

 След представянето на GTO Squalo, английската компания набира сила и сега се осмелява да представи подробна реплика на Ferrari 250 GT SWB California Spyder от 1960 година. Това не е случайно, тъй като компанията е специализирана в изработването на части и компоненти нужни за реставрацията на класически модели на Ferrari и сега прилага своя опит в създаването на копия на класическите модели на италианската марка. Ръчно изработеният модел ще бъде представен официално, този уикенд по време на предстоящият фестивал на скоростта в Godwood. 


Според информацията моделът ще се предлага с класическият, V12-цилиндров, 3.0 литров мотор или с неговите подобрени версии с работен обем от 3.5 и 4.0 литра. Производителят не съобщава мощността на агрегатите, но е ясно, че за тях ще бъдат налични 4 или 5-степенни, механични трансмисии. 


Интериорът на GTO Engineering Ferrari 250 GT SWB California Spyder Revival, не се отличава от този на оригинала, а изработката и качеството на материалите са на изключително високо ниво. За построяването на един екземпляр са необходими над 1500 часа изцяло ръчен труд. Разбира се всичко това си има и своята цена, тъй като GTO Enginering иска минимум 1 млн. евро за своето копие, което пък е около 15 пъти, по-малко от продаденият наскоро на търг, един от останалите два оригинални  екземпляри. Фирмата възнамерява да произведе поне 30 бръйки, като първите екземпляри ще бъдат готови още тази година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар