сряда, 14 юли 2021 г.

Mercedes представи интериора на новият SL

Новото поколение на Mercedes SL  ще бъде представено през лятото, но по традиция вече, предварително марката ни подгрява с официални снимки на интериора, от които става ясно, че култовият роудстър отново ще се предлага във версия с 2+2 места. Друго, което прави впечатление е, че дизайнерите не са прибегнели към дигиталния стил със свободно разположени дисплеи, а са съчетали класически стил с модернизма. Според производителят, интериорът на новият SL е препратка към първото поколение - Mercedes 300 SL, от 50-те години, но ние не можем да открием каквито и да е прилики.


Според официалната информация, новото поколение на Mercedes SL ще предлага цифров инструментален панел пред водача с размер от 12.3-инча и 11.9-инчов, сензорен екран за MBUX инфотайнмънт системата от ново поколение. Не е забравен и 3D, хедъп дисплея, който обаче ще се предлага срещу доплащане. На разположение разбира се ще бъдат налични богат избор от опции за персонализиране с едноцветни или двуцветни тапицерии от кожа Nappa и микрофибър с цветни шевове. 


Това, което знаем до момента за новото поколение Mercedes SL е, че моделът ще разчита на изцяло нова шаси изработено от алуминии, високоякостна стомана, композитни материали и магнезиеви сплави и ще бъде с 50%, устойчива на усукване, като същевременно цялата конструкция ще тежи едва 270 кг. За първи път от 2003 година, Mercedes SL ще се предлага с мек сгъваем покрив и за първи път на разположение ще бъде и системата за задвижване на четирите колела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар