вторник, 29 юни 2021 г.

VGV U70 и U75 Plus ще се борят за пазарни позиции на китайския пазар

 След провала на Enranger, като марка сега нейният собственик в лицето на Weichai Group, прави втори опит да навлезе на китайския пазар за леки превозни средства, като я преименува на VGV (Victory Go Victory). Първият модел под новото име е кросоувърът - U75 и неговата луксозна и по-мощна версия - U75 Plus. Имайки предвид обаче динамичното развитие на китайския пазар с неговите многобройни марки, бъдещето на малките фирми не е розово, тъй като в най-скоро време те ще бъдат погълнати или просто ще изчезнат от наложелите се на пазара производители. Това означава, че бъдещето на VGV, няма да бъде по-различно от съдбата на Enranger, но да не ставаме зли пророци.

Според информацията новият модел е построен върху собствено разработена платформа и ще се предлага само във версии задвижване от ДВГ. Под капака място намират бензиновите, турбо мотори с работен обем от 1.5 и 2.0 литра и мощност съответно от 156 и 224 к.с. Серийно трансмисията е 6-степенна, механична, но се предлага и автоматична такава, като при всички случаи задвижващи са само предните колела.

Интериора предлага стандартна за китайските модели обстановка с 10.2-инчов, цифров инструментален панел пред водача и мултимедия с 10.1-инчов тъчскрийн дисплей. Блокът за управление на климатичната инсталация е със сензорни бутони, а скоростният лост при версията с автоматична трансмисия е заменен от въртящ се клъстер. Кожения салон е опция, както и наличието на трети ред седалки. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар