сряда, 30 юни 2021 г.

Fiat обновява модела Ducato по случай неговата 40-годишнина

 След представянето Третото поколение на Opel / Vauxhall Movano и сегашното поредно обновяване на Fiat Ducato става ясно, че в близките 2-3 години няма да видим ново поколение на товарния бестселър разработен съвместно с Fiat и PSA. Промените съвпадат с 40 годишнината на модела, което гарантира, че производителят не е подходил с лека ръка към обновяването въпреки, че външно промените са незначителни. Обновената версия на Fiat Ducato, разполага с нова радиаторна решетка и нова оптика на фаровете, които вече могат да бъдат с Full LED технология. 



По-голямата и приятна изненада идва от интериора. Там наблюдаваме цифров инструментален панел пред водача и нова мултимедийна система, която може да бъде поръчана и с 10.1-инчов, плаващ дисплей. Контролите на климатичната инсталация са изцяло нови, а ръчната спирачка е станала електрическа. Налични за пръв път в модела са и системата за безключов достъп и старт на автомобила, както, поставка за индукционно зареждане на мобилни устройства, цифрово централно огледало и активен асистент за паркиране, но за тях ще трябва да се разделите с известна сума. Системата за автономно шофиране от 2-ро ниво, която става задължителна от следващата година обаче, намира място в серийното оборудване. 



По отношение на двигателите също има, какво да се види. Традиционната хидравлична кормилна система е заменена от електрическа такава, което подобрява значително управлението. Под капака място намира новото поколение дизелови агрегати на марката - Multijet 3, чието ниво на вредни емисии е свалено с 7% и покрива последните норми на стандарта Евро 6. Налични са версии с мощност от: 120, 140, 160 и 180 к.с. Серийно трансмисията е 6-степенна, механична, но за моделите с мощност от 140 к.с. и нагоре се предлага като опция и новата 9-степенна, автоматична скоростна кутия.




Няма коментари:

Публикуване на коментар