четвъртък, 3 септември 2020 г.

Версията с пет места на Nio ES8 ще се предлага като Nio ES6

 Китайската марка предлага нов електрически SUV, който ще се предлага и в Европа под името Nio ES6. Както се подразбира, той е позициониран под триредовият Nio ES8, като споделя същата платформа и идентично оборудване. Въздушното окачване от Continental, ел. кормилната система от Thussen и спирачките от Brembo, доказват намеренията на китайците да навлезнат сериозно на пазарите на стария континент. 


Интериора е почти без промяна и предлага същата класна обстановка и богато оборудване с кожа Напа, ел. седалки с масажна функция, цифров инструментален панел пред водача и инфоразвлекателна система с интернет свързаност. 

Моделът ще се предлага с батерии с капацитет от 70, 84 или 100 кВтч., подаващи енергия към два електромотора с обща мощност от 436 или 544 к.с. Обявената автономия е в порядъка между 300 и 600 км. в зависимост от батериите, но имайки предвид обявената консумация от 23-25 квТч./100км., то реално тази автономия трудно ще се постигне дори и в идеални условия. 


Продажбите на Nio ES6 в Европа, трябва да стартират от следващата година като се очаква, те да започват от малко под 50 000 евро и то за версията "Perfomance" с мощност 544 к.с., но с най-малката батерия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар