четвъртък, 3 септември 2020 г.

Първият MPV модел на марката носи името Roewe iMax8

Благодарение на Maxus G50, Roewe, която също е под шапката на SAIC, вече ще има свой представител в класът на MPV, който явно се разраства значително в Китай, въпреки бума на кросоувър и SUV моделите. Продажбите на Roewe iMax8, трябва да започнат още тази есен, като моделът ще се предлага във версии с 6, 7 и 8 места, като до втория и третия ред садалки ще се достига безпроблемно благодарение на огромните плъзгащи се врати. 
Интериора е подобаващо луксозен, като бизнес версията ще  предлага възможност на возещите се на втория ред седалки да управляват част от функциите на мултимедийната система с 12.3-инчов екран, чрез вградени контролни дисплей в облегалките на предните седалки, а между тях може да се монтира модул с хладилник или кафе машина. 
Под капака на Roewe iMax8, място ще намират бензиновите 1.5 и 2.0 литрови, турбо агрегати с мощност съответно от 172 и 231к.с., куплирани с 6степенна, механична или автоматична трансмисия от Aisin. Намеренията на марката са в близко бъдеще да представи хибридна и напълно електрическа версия на модела. 

+++++++++++++++++++++++++++++++

Изцяло електрическата версия наречена - iMax8 EV е оборудана с лекетромотор с мощност 245 к.с. и батерия с капацитет от 90кВтч., която осигурява автономия от 550км. 
Електрическата версия ще се предлага само в най-високото ниво на изпълнение с място за 7 човека с индивидуални кресла на първите два реда. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар