петък, 10 април 2020 г.

Qoros 7 е поредният опит на марката за оцеляване.

С около 30 000 продажби на година в Китай, трудно една марка може да оцелее дори и да е собственост на Cherry. Преди около година  обаче дяловете на Chery, бяха сведени до едва 25%, и  поради тази причина китайската марка наложи вето върху производството на  Qoros Young, който бе базиран на предходното поколение на Chery Tiggo 7. Това веднага се отрази на продажбите, които от 63 000 се сринаха на 25 000 годишно. Сега новият собственик в лицето на частната Baoneng Group, представят първият модел създаден изцяло под тяхно ръководство. От пръв поглед става ясно обаче, че новият кросоувър е силно преобразена и подобрена версия на представения преди 5 години - Qoros 5. Факта, че само тавана и прозорците са останали без промяна, позволяват на марката да представи Qoros 7, като нов модел. 

Интериора също е изцяло нов и предлага задължителните вече за китайския пазар неща като: цифров инструментален панел пред водача, мултимедийна система, чиито екран е вертикален и набиращият все по-голяма популярност изкуствен интелект, който води диалог с водача и неговите спътници. Макар и да не се съобщава се предполага, че Qoros 7 ще разполага и с автономна система за шофиране от 3-то ниво. 
Що се отнася до механиката, то там промени няма или поне не фрапиращи. Съобщава се за подобрено окачване и спирачна система, но под капака място ще намира познатият - 1.6 литров, турбо бензинов мотор, чиято мощност е завишена на 204к.с. В по-късен етап марката възнамерява да предложи и версия с 1.8 литров мотор и мощност 231к.с. При всички случаи трансмисията е двудискова, роботизирана. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар