сряда, 11 март 2020 г.

Обновеният Mercedes Vito и в електрическа версия

Шест години след своята премиера Mercedes Vito, получава леки козметични промени, които трябва да освежат по-евтината версия на Mercedes V-class, който също бе обновен в края на миналата година.
Външно промените са леки и се свеждат до новата оптика на фаровете и ревизираната радиаторна решетка. Наред с тях в интериора също се наблюдават промени, като най-голяма впечатление правят новата мултимедийна система с 7-инчов дисплей и промененият дизайн на отворите за въздух на климатичната инсталация и нейните контролери. Серийно за модела вече ще се предлага системата за предотвратяване на сблъсък, а срещу доплащане ще бъде налично и LCD огледало за обратно виждане и въздушното окачване осигуряващо завиден комфорт на возене. Асистента за поддържане движението в пътната лента и помощника при паркиране, също вече ще бъдат налични за модела. 

Най-голямата промяна обаче е под капака. Там място намират новите 1.7 и 2.0 литрови, турбо дизелови мотори с мощност между 102 и 190к.с. На разположение ще бъде и версия с мощност от 236к.с., която ускорява от 0 до 100км/ч за 7.9секунди. Серийно повечето версии са екипирани с 6-степенна, механична трансмисия, като на разположение е налична и 9-степенната, автоматична трансмисия задвижваща задните или четирите колела в зависимост от модификацията. За първи път Mercedes Vito ще се предлага и в електрическа версия с 90кВтч. батерия и електромотор с мощност 204к.с., задвижващ предните колела. Според производителя автономията на Mercedes eVito, възлиза 421км., а времето за зареждане на 80%, от капацитета на батерията от бързозарядна станция отнема 45 минути.

Продажбите на обновеното Vito, започват от началото на следващия месец, като производителя ще иска за него минимум 22 600 евро, без данъци и такси. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар