четвъртък, 24 октомври 2019 г.

Официални снимки на Volkswagen Golf 8

Това е Volkswagen Golf 8! Малко преди официалната премиера на модела, която ще се състои утре, ние разполагаме с официалните снимки на модела, който всички очакват. Дали си струва чакането е въпрос, на който не можем да отговорим, тъй като дизайна е еволюция на този от предходното поколение, но с много нови детайли, които на дали ще се харесат на всички. На този похват можем да гледаме, като на преминаването от кръглите фарове на Голф 1 и 2, към овалните на 3-ката и 4-ката и явно ще е необходимо време да се свикне. Така или иначе Golf 8 е обречен на пазарен успех и най-вероятно ще продължава да държи лидерството по продажби в световен мащаб. 
Все още няма официална информация за модела, но това, което знаем до момента остава в сила. Под капака място ще намират 3 и 4-цилиндрови бензинови, турбо агрегати, както и 2.0 литровия дизел. В гамата на модела ще присъства и Plug-in хибридна версия, а в по-късен етап ще бъдат налични версиите GTI с 2.0 литров, турбо мотор и мощност от 232к.с и 286к.с., за модификацията GTI Cup, както и Golf R с мощност 325к.с. Версия с три врати и кабриолет няма да има, но пък до две години очакваме комбито.
Днес за пръв път в детайли можем да видим и интериора с така чаканата и проблемна нова инфотайнмънт система с изкуствен интелект, която трябва да се самоубочава и да приема данни от всички други автомобили оборудвани с нея. За сега все още не е уточнено дали ще се предлага серийно за модела, както и цифровият информационен панел пред водача, но до колкото познаваме маркетинга на марката, то при всички случаи ще трябва да се разделите с поне още 800 евро, ако искате интериора да отговаря на това, което виждате в рекламните брошури. 
Повече детайли ще бъдат добавени към поста в последствие.
++++++++++++++++++++++++++++
Според официалната информация под капака място ще намират 1.0 литровия, 3-цилиндров мотор във версии на мощност от 88  и 108к.с., както и 4-цилиндровия, 1.5 литров мотор с мощност: 128 и 148к.с. Срещу доплащане всички агрегати с изключение на този с мощност 88к.с., ще могат да се оборудват с лека хибридна система и DSG трансмисия. Дизеловите версии ще разчитат на новия, 2.0 литров мотор във версии на мощност от 115 и 148к.с., като последният може да бъде оборудван с DSG трансмисия задвижваща четирите колела. Серийно всички версии ще се предлагат с 6-степенна, механична трансмисия. Хибридната версия е оборудвана с 1.4 литров, бензинов мотор съчетан с електромотор и литиевойонна батерия с обща мощност от 201 или 241к.с.
Базовото оборудване включва: LED предни и задни светлини, безключов достъп и старт на автомобила, цифров инструментален панел, инфотайнмънт система с 8.25-инчов дисплей, мултифункционален волан, климатроник, асистент за поддържане движението в пътното платно, система за пердотвратяване на сблъсък разпознаваща пешеходци и датчици за дистанция на предната и задна броня. Продажбите на Volkswagen Golf 8, започват от октомври месец, като цени все още не са оповестени. От средата на следващата година ще бъдат налични и по-мощните бензинови версии с 2.0 литров TSI агрегат.





Няма коментари:

Публикуване на коментар