вторник, 6 август 2019 г.

Какво знаем за Volkswagen Golf 8?

Поради технически проблеми свързани най-вече с новата инфотайнмънт система, премиерата на осмото поколение на Volkswagen Golf, бе отложена за началото на следващата година и най-вероятно ще се състои по време на автосалона в Женева. Не е тайна, че очакванията към този модел са големи и най-вероятно с право, тъй като Golf 8 ще въведе нови стандарти в най-популярния сегмент. 
Пред нас са първите шпионски снимки на модела, които разкриват изцяло Golf 8. Можем да видим, че дизайна е еволюция на този в седмото поколение и става ясно, че е дело на новия шеф дизайнер на компанията - Майкъл Мауер. Ако трябва да бъдем честни, това което виждаме не ни впечатлява особено, но така или иначе моделът ще бъде приет от публиката. Основан върху последната версия на MQB платформата, Golf 8 ще загуби близо 60кг. от собственото си тегло въпреки наличието на редица нови системи на борда. 
В новото поколение ще се предлагат 3 и 4-цилиндрови, турбо бензинови двигатели оборудвани с леки хибридни системи работещи под 48 волта, както и дизели с хибридна технология, която ще бъде достъпна в по-късен етап и за другите модели на VAG, базирани на MQB платформата.  Дизеловите мотори  с работен обем от 2.0 литра, са с подобрена система за обработка на изгорелите газове, а мощността им ще варира между 136 и 204к.с. Новия - 1.5 литров, TDI също ще намира подобаващо място в моделната гама, за който ще се предлага лека хибридна технология. Наличните трансмисии ще са: 6-степенните, механични и 7-степенните DSG. Задвижването на четирите колела ще намира своето място в някои от версиите. Против очакванията, напълно електреческа версия няма да има, тъй като на дневен ред е премиерата на новото моделно семейство ID, което ще бъде изградено върху изцяло новата -  MEB платформа. 
Относно интериора знаем, че производителят залага на пълната дигитилизация с радикално намаляване на механичните бутони. От скицата, която е налична се вижда, че дизайнът е модерен с тънки отвори на климатичната инсталация, която ще се управлява от централния тъчскрийн дисплей. От новия мултифункционален волан ще могат да бъдат управлявани повечето от функциите на автомобила, а качеството на материалите няма да отстъпва на това в по-скъпите модели на марката. Цифровият информационен панел пред водача ще се предлага още от базовото ниво на оборудване, както и възможността за безжично зареждане на мобилни устройства. 
За съжаление моделната гама на осмото поколение на Golf, ще бъде намалена драстично и на разположение ще останат само версиите с 5 врати и комбито. Забравете за открита версия на модела. Потвърдено е, че модификациите: GTE, GTI и R ще бъдат налични, но нищо не се споменава за GTD.

Няма коментари:

Публикуване на коментар