сряда, 4 септември 2019 г.

Lamborghini Sian е първият хибриден модел на марката

Италианската марка представя поредният си лимитиран хиперкар направен по случай 63-годишнината на марката. Lamborghini Sian е базиран на Lamborghini Aventador S, на разполага с първата хибридна система за задвижване на марката, която пропрява път за бъдещите модели, които тя ще представи. Според производителя това е най-добре настроената хибридна технология, а връзката между електромотора вграден в скоростната кутия и двигателя е най-прицизната до момента.
За задвижване Lamborghini Sian, разчита на 6.5 литровия, V12-цилиндров мотор оборудван с лека хибридна система работеща на 48V, чиято обща мощност възлиза на 808к.с. Благодарение на компактния електромотор и използването на суперкондензатор вместо обичайната батерия, общото тегло на хибридната система възлиза на 37кг. Тя от своя страна се грижи за подпомагане на двигателя при старт и доускорение, като същевременно може да задвижва автомобила при маневриране напред и назад, което пък допринася за отпадането на задната скорост от 7-степенната предавателната кутия с два съединителя, която в случая е с 1.2кг. по-лека. Според информацията ускорението на модела от 0 до 100км/ч става за по-малко от 2.8 секунди, а максималната скорост е ограничена на 350км/ч. 
Цени все още не са обявени, но така или иначе вече всички екземпляри от бъдещото производство са разпродадени. Пред публика Lamborghini Sian ще бъде представен по време на автосалона във Франкфурт. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар