вторник, 9 юли 2019 г.

Zagato и Aston Martin предлагат новогодишен комплект за 6 млн. паунда

По случай 100 годишнината си, марката предлага специална версия базирана на Aston Martin DBS Superleggera, която ще бъде произведена в 19 екземпляра. За да се сдобиете с тази версия обаче ще трябва да се разделите с 6 млн. паунда без данъци и такси поради факта, че моделът се предлага комплект с новото издание на легендарното спортно купе от края на 50-те години - Aston Martin DB4 GT Zagato. Класиката е изработена в специално създадена фабрика и се задвижва от 4.7 литров, атмосферен, V8-цилиндров мотор с мощност 395к.с., куплиран с 4-степенна, механична трансмисия. 
Модерната версия носеща името Aston Martin DBS GT Zagato, разчита на познатият, 5.2 литров, би-турбо мотор, чиято мощност тук е 725к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия. Дизайна е променен сравнение с този на оригинала и разполага с няколко характерни черти, като: радиаторната решетка с 108 подвижни ламели, карбоновия покрив с двойна гърбица и без заден прозорец, което е довело до инсталиране на дисплей на мястото на огледалото за обратно виждане. 
Първите клиенти ще получат своите комплекти не по-рано от края на тази година, като първо ще бъде доставена класиката, а няколко месеца след това и новата интерпретация. Всички комплекти вече са разпродадени, но следващата година на вниманието на клиентите ще бъде предостваено ново издание и на Aston Martin DB5, което най-вероятно също ще върви с някоя интересна версия от портфолиото на марката.




Няма коментари:

Публикуване на коментар