сряда, 29 май 2019 г.

BMW X1 (F48) с фейслифт и Plug-in хибридна версия

Явно в средата на своя жизнен цикъл представеното преди четири години настоящо поколение на BMW X1 е подложено на козметични промени. Благодарение на новия дизайн на бъбреците, който се налага в моделите на марката, обновената версия е лесно разпознаваема. Новия дизайн на броните и новата оптика на светлините също открояват новата версия. 
За промени в механиката не се съобщава, но най-голямата новина е, че в моделната гама на модела вече ще присъства и Plug-in хибридна модификация - X1 xDrive25e. Тя е снабдена с 1.5 литровия, бензинов мотор с мощност 125к.с.,куплиран с електромотор чиято мощност е 95к.с., а задвижването е поверено на четирите колела. Според производителят, средният разходна гориво на тази версия е 2.0л/100км, като може да бъдат изминати до 50км., само благодарение на литиево-йонната батерия с капацитет от 9.7кВч. Останалите агрегати в гамата остават същите, а версиите с предно предаване вече могат да се поръчат и с двудискова трансмисия. 
В интериора не се наблюдават значителни промени, но впечатление прави новата инфотайнмънт система с 8.8 или 10.25-инчови дисплеи. Освен това се предлагат и нови материи за интериора, както и цветни шевове на тапицерията и таблото. Официалната премиера на обновеното Х1 ще се състои по време на автосалона във Франкфурт, а продажбите ще започнат веднага след това. Цени не се споменават. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар